DIN TRANSILVANIA

Unionistul George Simion și-a lansat candidatura independentă pentru Parlamentul European la Bistrița. FOTO

de Mihai Sărmășan

Joi , la Casa Argintarului din municipiul Bistrița, și-a lansat candidatura independentă pentru Parlamentul European, liderul mișcării unioniste din România, George Simion. Prezenți la eveniment au fost liberalii Ioan Oltean, Dorin Dobra și Dan Băbuțan, preotul paroh de la Sângeorz-Băi, Ioan Băndean, precum și Președintele Asociației Ginta Latină, Traian Sorecău. 

George Simion a fost implicat activ în organizarea a sute de acțiuni unioniste, în urma cărora activitatea sa a fost interzisă de nenumărate ori în Republica Moldova, fiindu-i aplicate 5 interdicții pe teritoriul statului vecin. Ultima dată, în 2018, George Simion a fost expluzat și a primit interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova din motic că viziunile și acțiunile sale unioniste nu sunt nici pe placul guvernării, nici al partidelor de opoziție.

La inițiativa liderului unionist, Geirge Simion, la începutul anului 2018, în care s-au împlinit 100 de ani de laa Marea Unire, se semnează peste 180 de Declarații de Unire de către primăriile din Republica Moldova.

La finalul întâlnirii de la Bistrița, fostul deputat Ioan Oltean, a semnat pe lista de susținere a candidaturii lui George Simon, acesta având nevoie de 100 000 de semnături de susținere pentru a putea candida ca și independent la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în data de 26 Mai 2019.