„Uniți în Înviere!”. Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și a mers la Catedrala Mântuirii Neamului

Prima zi din vizita Papei Francisc în România a inclus şi o întâlnire la Patriarhie cu Patriarhul Daniel şi cu membrii Sinodului permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Apoi, Sanctitatea Sa a vizitat Catedrala Mântuirii Neamului, unde au venit mii de români. Papa a rostit rugăciunea „Tatăl nostru” în limba latină.

Sute de credincioşi s-au strâns la Dealul Patriarhiei să îl întâmpine pe Papă. Suveranul Pontif i-a salutat şi i-a binecuvântat.

Papa Francisc s-a întâlnit apoi cu Patriarhul Daniel şi cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul vizitei, Patriarhul Daniel i-a oferit Papei câteva cadouri simbolice.

De la Patriarhie, delegaţia papală a mers la Catedrala Mântuirii Neamului, unde aşteptau mii de credincioşi, care l-au primit în aplauze pe Papă.

În faţa Catedralei, Suveranul Pontif a fost aşteptat cu pâine şi sare şi a primit un buchet de flori albe. După ce a spus „Hristos a înviat!” către mulţimea de afară, Papa Francisc a mers în Catedrală, unde capii celor două biserici le-au vorbit oamenilor.

Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost rostită mai întâi în limba latină, de Papa Francisc, apoi în limba română, de Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a remarcat că unul dintre primii contributori ai Catedralei Mânturii Neamului a fost Papa Ioan Paul al II-lea, iar acum, după 20 de ani, Papa Francisc vine ca pelerin în sfântul lăcaş.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.