Uniunea Studenţilor din România a început campania ''Viitor în Educaţie, Educaţie în Viitor!'
ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Uniunea Studenţilor din România a început campania ”Viitor în Educaţie, Educaţie în Viitor!’

Uniunea Studenţilor din România a început miercuri campania ”Viitor în Educaţie, Educaţie în Viitor!” care are ca scop principal soluţionarea problemelor privind elevii şi studenţii români care se confruntă cu dificultăţi din punct de vedere tehnic şi financiar.

Potrivit unui comunicat de presă al uniunii, campania are patru direcţii, prin care federaţia „îşi doreşte să aducă schimbări la nivel educaţional şi social”.

„Prima direcţie, ‘Conectaţi la Educaţie’, vizează situaţia elevilor şi studenţilor români defavorizaţi. A doua direcţie a campaniei ‘S.O.S., salvaţi-mi şcoala!’, vine în ajutor prin reabilitarea şi tehnologizarea şcolilor aflate în situaţii nefavorabile. A treia direcţie, numită ‘Împreună pentru educaţie’, va veni în ajutorul elevilor de clasa a XII-a care au nevoie de îndrumare în rezolvarea subiectelor pentru bacalaureat, precum şi de anumite metode care le-ar putea simplifica procesul de învăţare. Materiile vizate în acest sens sunt Limba şi literatura română, Matematica, Informatica, Istoria şi Geografia. A patra direcţie îşi propune să simplifice procesul de admitere la facultăţile din România”, se precizează în comunicat.

Direcţia principală, „Conectaţi la educaţie”, cea cu care Uniunea Studenţilor din România începe campania „Viitor în Educaţie, Educaţie în Viitor!”, este cea prin care oferă sprijin atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar elevilor şi studenţilor români aflaţi în dificultate.

Astfel, federaţia se va implica prin donaţii şi strângere de fonduri la nivel naţional pentru elevii şi studenţii care fie nu au acces la Internet, fie nu au posibilitatea financiară să îşi cumpere lucruri necesare pentru procesul de învăţare.

De asemenea, parteneriatele vor fi un pilon important. În acest sens, Uniunea Studenţilor din România susţine că urmăreşte să obţină ajutor din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, precum şi din partea consiliilor judeţene, instituţiilor statale, dar şi din partea partenerilor din sectorul privat.

Uniunea Studenţilor din România pune la dispoziţie două conturi bancare pentru achiziţionarea de echipamente sau pentru viitoare parteneriate între uniune şi afaceri locale. „Pentru cei care doresc să se implice în schimbarea propusă de federaţie, orice sumă de bani poate fi virată în următoarele conturi:
RO65 RNCB 0071 0114 4650 0012 BCR (Uniunea Studenţilor din România)
RO06 RZBR 0000 0600 1713 5917 Raiffeisen Bank Vasile Alexandru-Adrian (Preşedintele Uniunii Studenţilor din România)”, se arată în comunicat.

Aceste conturi bancare se vor regăsi atât pe site-ul Uniunii Studenţilor din România (https://uniunea.ro/proiecte/conectati-la-educatie/), cât şi pe pagina de Facebook a federaţiei (https://www.facebook.com/UniuneaStudentilordinRomania/).