ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca-cea mai bună instituție de învățământ din țară

Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca este cea mai bună instituţie de învăţământ superior din ţară, potrivit unui clasament realizat de Times Higher Education.

Evaluarea include cele mai performante universităţi din cele 13 ţări care au aderat la Uniunea Europeană după anul 2000.

În clasament au fost incluse 53 de universităţi. Universitatea Babeş Bolyai se află în acest clasament pe locul 17 şi este cea mai bine plasată universitate românească.

Acest lucru este foarte important în condiţiile în care autorităţile din Bucureşti mai degrabă au descurajat universităţile româneşti performante, spune pro-rectorul Universităţii clujene, Daniel David.

În acelaşi clasament, Universitatea de Vest din Timişoara ocupă locul 29, iar Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi se află în intervalul locurilor 31-40. Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore Popa din Iaşi se află în intervalul 41-53.

La nivel internaţional în acest clasament, România se află pe poziţia a patra, cu cinci universităţi incluse în top, după Cehia cu 13 universităţi, Polonia cu 12 şi Ungaria cu 7.