DIN TRANSILVANIA

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca: 150 de ani de existență și 100 de ani de învățământ românesc

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a împlinit 150 de ani de existență și 100 de ani de învățământ românesc.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată în anul 1869. Începând din 1919, odată cu integrarea instituțiilor de învățământ în structurile statului român, Universitatea clujeană a contribuit semnificativ în dezvoltarea învățământului superior românesc.
În prezent, USAMV este una dintre cele mai prestigioase facultăți din România, fiind un vârf de lance în ceea ce privește cercetarea avansată și educația universitară în domeniile specifice de activitate și situându-se constant între primele universități din țară din punct de vedere al calității procesului educațional.

“Am avut plăcerea să particip astăzi la evenimentul aniversar al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară alături de distinse personalități din mediul academic, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, dar și ai mediului de afaceri din orașul nostru.

Cu acest prilej, am transmis un mesaj de gratitudine pentru implicarea extraordinară în educarea tinerilor care trec pragul universității.
De asemenea, în numele comunității clujene, am oferit o distincție reprezentanților universității în semn de recunoștiință pentru profesionalismul și perseverența de care dau dovadă în îndeplinirea unei misiuni cât se poate de nobile – aceea de a forma tinere talente.

Contribuția Universităților clujene la dezvoltarea durabilă a orașului este de necontestat, prezența studenților în Cluj-Napoca fiind principalul avantaj competitiv pe care municipiul nostru l-a avut, îl are și îl va avea”, a precizat primarul Emil Boc, care a fost prezent la eveniment.

La eveniment au participat și au luat cuvântul rectorul USAMV – Prof. Dr. Cornel Cătoi, președintele Academiei Române – Acad. Prof. Dr. Ioan Aurel Pop, președintele Cosiliului Național al Rectorilor – Rector Prof. Dr. Sorin Mihai Cîmpean, Dna Ligia Deca – Consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale a României, Ministrul Educației Naționale – Prof. Dr. Ecaterina Andronescu, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice – Prof. Dr. Valeriu Tabără, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Florentin Crihălmeanu – Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla al Bisericii Romane Unită cu Roma și dl Ioan Cherecheș – prefectul județului Cluj.