POLITICĂ

Urmeaza lovitura de stat la 10 august? Scenariu extrem de alarmant!

Aurelian Pavelescu, deținătorul ștampilei PNȚCD, aduce pe piață un scenariu absolut ridicol despre mitingul organizat pe 10 august de către românii din Diasporă. Pavelescu recunoaște că nu are niciun fel de dovadă și nicio informație legat de ceea ce spune, dar totodată scenariu i se pare plauzibil.

„Urmează lovitura de stat la 10 august? Scenariu extrem de alarmant!

Ninel Peia, fost deputat si Președinte al nou înființatului Partid al Neamului Românesc, a vorbit azi despre existența unui scenariu cumplit: mitingul de protest organizat de către românii din Diaspora la 10 august va fi manipulat și folosit pentru atacarea clădirii Guvernului de către grupuri de mercenari, unii veniți din afara țării – din forțe para-militare, excepțional pregătiți fizic și psihologic, urmând ca Guvernul să fie incendiat. În același timp, ar fi puse la cale acțiuni politice devastatoare pentru destabilizarea României, inclusiv o Declarație de autonomie la Cluj!

Personal nu am nicio informație pentru un astfel de scenariu. Consider, însă, că, în actualul context intern și extern – extrem de tensionate, fiind escaladate la maxim raporturile de forță și violența – un astfel de scenariu sau alte scenarii cu potențial de răsturnare a ordinii constituționale prin violența, sunt verosimile!

Sunt unul dintre politicienii care m-am exprimat constant în favoarea drepturilor românilor din Diaspora, înțelegând tragedia prin care aceștia au trecut și trec, clasa politică românească având o responsabilitate uriașă, din 1990 până în prezent. Cred, de asemenea, că este nevoie de o lege reparatorie pentru aceștia. Îi îndemn, însă, să fie atenți, iar protestul lor legitim să nu fie deturnat în niciun fel de jocurile politice de la București, dictate, de multe ori, de grupuri de interese nelegitime. N-am fi nici primii, nici ultimii să fim aruncați într-un adevărat haos, a se vedea ce se întamplă peste tot și în Europa (cu exemplul tragic al Ucrainei), dar și în Orientul mijlociu.

Până nu este prea târziu”, precizează Pavelescu.