POLITICĂ

USR a validat lista candidaţilor la europarlamentare

Comitetul Politic al USR a validat lista candidaţilor la europarlamentare

Negocierile cu RO+ pentru o alianţă electorală şi o listă comună continuă până la sfârşitul lunii ianuarie

Comitetul Politic al USR s-a reunit, sâmbătă, la Bucureşti, pentru a valida lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Lista cu cei 43 de candidaţi, votaţi de peste 5000 de membri ai partidului, a fost validată cu o majoritate de 99% şi 1% abţinere.

Membrii Comitetului Politic au decis, de asemenea, continuarea negocierilor cu Dacian Cioloş şi Mişcarea România Împreună privind o eventuală alianţă electorală şi o candidatură comună a USR şi MRÎ la alegerile europarlamentare din 2019.

Comitetul Politic a stabilit că negocierile între USR şi MRÎ, pentru o posibilă alianţă electorală şi o candidatură pe liste comune la europarlamentare, vor fi finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie, astfel încât să fie respectate toate termenele din calendarul alegerilor pentru înscrierea candidaturilor, strângerea de semnături şi campania electorală.

USR a organizat alegeri interne de tip primaries pentru alegerea candidaţilor la europarlamentare, toţi cei peste 6000 de membri ai partidului au putut să voteze lista finală a candidaţilor. Pe primele poziţii se află deputatul Cristian Ghinea şi Clotilde Armand.

La reuniunea Comitetului Politic, au fost anunţate şi obiectivele de extindere ale partidului pentru următorul an: 20.000 de membrii şi 800 de membrii. În prezent, USR are aproape 7000 de membrii şi 260 de filiale, iar partidul a avut o creştere de peste 200% în anul 2017.

Comitetul Politic a mai decis şi creşterea sprijinului financiar în anul 2019 pentru filialele judeţene care performează în raport cu obiectivele propuse.