POLITICĂ

USR actor în discuțiile la nivel european

Președintele USR, Dan Barna, se arată mulțumit de poziția și rolul USR în cadrul grupului Renew din cadrul Parlamentului European și este convins că activitatea politică a europarlamentarilor USR va aduce mai multe beneficii României. USR este afiliat politic la partidul european ALDE, iar împreună cu PLUS și alte formațiuni europene au format Renew Europe.

“Am început ziua la reuniunea COSAC, ramura Consiliului UE specializată în afaceri europene la nivel parlamentar, unde am moderat întâlnirea grupului de lucru al Renew Europe.

Rolul fondator pe care Alianța 2020 USR PLUS l-a avut în constituirea grupului Renew Europe din Parlamentul European, precum și decizia USR de a se afilia la partidul european ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, confirmă poziționarea puternic pro-europeană a USR.

Precum Renew Europe la nivelul Parlamentului European, Uniunea Salvați România – USR poate și trebuie să fie forța care să aducă mai multă Uniune Europeană la nivelul cetățenilor și Parlamentului României.

În România, subiectul afacerilor europene nu beneficiază de importanța și notorietatea de care se bucură în alte state membre ale Uniunii Europene. Activitatea Comisiilor pentru afaceri europene din cele două camere ar trebui susținută la un nivel care să arate importanța ridicată pe care Parlamentul trebuie să acorde Uniunii Europene”, a menționat președintele USR.