POLITICĂ

USR: Ce nu a reușit Liviu Dragnea a reușit CCR-ul lui Dorneanu

De la membrii grupărilor de crimă organizată la autorii unor fapte de corupție și până la ultimii găinari, foarte mulți infractori se bucură de decizia Curții Constituționale care le va închide dosarele.
Un ultim cadou de la acest CCR pentru infractori. Și aici nu e vorba doar despre Elena Udrea, Ioana Băsescu ori Sorin Blejnar, e despre mii de alți infractori. Așa arată un paradis infracțional.
Stelian Ion: „Gradul de degradare și de periculozitate al acestei grupări din CCR care favorizează fără reținere infractorii, profitând de imunitatea care, cu nesăbuință, le-a fost acordată, este unul care nu va putea rămâne fără ecou, inclusiv în afara granițelor țării”.
USR consideră că, mai mult ca niciodată, trebuie vorbit public despre depolitizarea și reformarea Curții Constituționale, un subiect pe care USR l-a pus pe agenda publică încă de acum 3 ani.
USR a propus ca judecătorii CCR să nu fi fost membri ai vreunui partid politic pentru cel puțin 9 ani anterior desemnării. De asemenea, am propus schimbarea mecanismului de numire, astfel încât CSM să numească o treime dintre judecătorii CCR.
PSD și PNL nu au dorit astfel de schimbări pentru că, vedem bine, au nevoie de judecători la CCR care să răspundă comenzilor politice și care să albească dosarele corupților.
Departament comunicare USR
Foto facebook Stelian Ion