USR cere ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin este unul dintre proiectele prioritare ale USR încă de când aU intrat în Parlament. Schimbarea legii electorale este o condiție esențială pentru a întări democrația acolo unde contează cel mai mult – la nivel local, precizează reprezentanţii USR.

Însă legea de modificare propusă de USR este un ghimpe în coasta vechilor partide politice. Aproape nimeni nu o vrea, de fapt, pentru că majoritatea primarilor ar pierde în fața unei dezbateri reale.

“Alegerea primarilor în două tururi este o condiție esențială pentru a întări democrația acolo unde contează cel mai mult – la nivel local.

Timpul pentru a rezolva problema este din ce în ce mai scurt și fac apel la toate partidele parlamentare să arate că nu se tem de proprii alegători și că nu le e frică de o competiție reală și normală într-un regim democratic.

Astăzi, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților s-au opus în Biroul Permanent din Camera Deputaților introducerii proiectului USR privind revenirea la alegeri locale în două tururi pe ordinea de zi la vot. Nu prin tertirpuri ieftine asigurăm guvernări locale competente și cu fața spre oameni.

Dezastrul curent din administrația Bucureștiului ne e martor cu privire la ce poate produce actualul sistem.

Dragi colegi de la celelalte partide, de ce vă e frică de vot? Doar votul vă oferă legitimate. Nimic altceva“, a subliniat preşedintele USR, Dan Barna.

Astăzi, liderii PSD, UDMR și ai minorităților naționale s-au opus propunerii de includere a proiectului USR pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi votat.

“Se tem de noi și de forța oamenilor cinstiți. Dan Barna, președintele USR face un apel “la toate partidele parlamentare să arate că nu se tem de proprii alegători și că nu le e frică de o competiție reală și normală într-un regim democratic. Dezastrul curent din administrația Bucureștiului ne e martor cu privire la ce poate produce actualul sistem”, menţionează USR.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.