POLITICĂ

USR cere Guvernului să reducă TVA la energie electrică și gaze

Coaliția incompetenților a realizat, două luni mai târziu, că legea plafonării și compensării facturilor, votată în forma actuală, este ineficientă.
În România reală, milioane de români fie nu au primit nicio compensare la factură, fie au primit facturi cu reduceri de 3 lei. În România coaliției hoției și incompetenților, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ne anunță că factura lui la energie nu a crescut deloc față de anul trecut.
În România reală, prețurile la alimente, energie, carburanți, servicii au explodat. În timp ce ei se ocupă doar de numirile sinecurilor în posturi la stat.
USR a propus încă din octombrie o serie de măsuri care ar fi scăzut prețul la energie cu până la 32%. Există o soluție rapidă și eficientă care poate fi aplicată și astăzi: scăderea taxelor, scăderea TVA de la 19% la 5%.
Claudiu Nasui: „Aceasta era propunerea USR. Să nu mai ia statul cu o mână și să dea cu alta. Ci să nu mai ia deloc. Era mai simplu și mai puțin birocratic. Doar că nu mai treceau banii pe la băieții deștepți.”
Cristina Prună: „USR a venit cu niște propuneri clare și de bun-simț, care se regăsesc și în recomandările Comisiei Europene, pe care le-am depus ca amendamente la lege. Deși erau ușor de aplicat, fără birocrație, încă de la 1 noiembrie, ele au fost respinse pe bandă rulantă.”