POLITICĂ

USR: Creşterea pensiilor cu 40%, o manipulare PSD-istă fără justificarea sursei banilor

Deputatul USR Cristian Seidler a prezentat, în contextul adoptării rectificării bugetare, un document care arată că PSD nu a identificat nicio sursă de fonduri pentru majorarea pensiilor cu 40% votată, astăzi, în Parlament. De fapt, PSD îşi bate joc de pensionari şi îi amăgeşte că pensiile pot fi mărite deşi nu este fonduri.

Cristian Seidler aminteşte că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la adoptarea Legii Pensiilor de către PSD în urmă cu doi ani, aceeaşi absenţă totală a surselor de bani pentru acoperirea cheltuielilor bugetare.

“Nici acum nu au nicio idee pentru că în legea votată azi în Parlament şi care prevede din nou creşterea cu 40% a pensiilor, nu au scris nimic despre sursa fondurilor. Vorbim despre 10,4 miliarde anul acesta şi 31,2 miliarde de lei anul viitor, bani care n-au existat şi nu există în realitate, din păcate. Este important de reţinut că pensiile vor putea creşte doar dacă vom avem mai mulţi salariaţi şi salarii mai mari în economia privată din România”, transmite deputatul USR Cristian Seidler, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

USR susţine creşterea pensiilor, însă atunci când majorarea este posibilă. Deputatul Cristian Seidler aminteşte însă că în primele 7 luni ale anului, s-au transferat deja 7,6 miliarde de lei de la bugetul de stat către bugetul de pensii, pentru a putea plăti pensiile majorate deja cu 14%.

USR conchide că ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit şi inflaţie. Senatorii şi deputaţii USR nu au girat, în Parlament, amendamentele toxice formulate de majoritatea PSD-ALDE, majoritate care, după ce a guvernat aproape trei ani şi a lăsat găuri uriaşe în bugetul de stat, aruncă în haos finanţele României.

Documentul prezentat de deputatul USR Cristian Seidler poate fi consultat aici: http://cdep.ro/proiecte/2018/700/20/5/em969.pdf