POLITICĂ

USR de Anul Nou: “Vă îndemnăm să credeți în voi și în puterea de schimbare a țării noastre”

Anul 2018 a fost unul care a stat sub semnul rezistenței și al mobilizării. Am făcut tot ce ne-a stat în putință să oprim abuzurile guvernării Dragnea, în Parlament și în stradă.

Am depus legi care să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor și le-am oprit pe cele ale primarilor, am propus transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneția în legile justiției, dar și legi care să dea mai multă putere pacienților în raport cu sistemul sanitar. Am contribuit la proiectul autostrăzii A8 Iași – Târgu-Mureș și am oprit măsurile care ar fi întors sistemul de învățământ în perioada comunismului prin legea manualului și a editurii unice. De asemenea, am propus reforma electorală pentru ca țara noastră să aibă mai mulți oameni noi în politică.
Tot în acest an v-am întâlnit în toate colțurile țării și de-a lungul a șase luni ne-am adunat 1 milion de români din toată lumea și am spus: Fără Penali în Funcții Publice.

În 2019 vă îndemnăm să dublăm această rezistență și să o traducem concret în vot la cele două cicluri electorale care vor avea loc. Vă îndemnăm să credeți în voi și în puterea de schimbare a țării noastre prin implicare. Schimbarea și menținerea democrației nu începe cu guvernul, partidele sau cu un politician, ci în interiorul fiecăruia dintre noi.

În următorul an, vă dorim să fiți pe deplin conștienți de datoria de cetățean. În noi veți avea aceiași oameni care vor cinsti votul vostru și vor continua să-și facă treaba în Parlament cu transparența cu care v-am obișnuit până acum. Vă dorim un an nou cu înțelepciune.
La mulți ani tuturor, prieteni!

departament comunicare USR