POLITICĂ

USR: Dragnea, jos mâinile de pe Armata Română!

Uniunea Salvaţi România condamnă refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Facem un apel urgent către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi conducerea Monitorului Oficial să respecte legea şi să publice actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis.

“Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei romane inclusiv prin blocarea actelor semnate de şeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecinţe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înţeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE iar conducătorul suprem al armatei este Preşedintele României. Armata României face parte din NATO şi este aliniată la doctrina de apărare a coaliţiei. Şeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifica cu inconştienţă poziţia ţării noastre.”, transmite preşedintele USR Dan Barna.

USR subliniază că destabilizarea conducerii Armatei României este un atentat la siguranţa statului. Responsabilitatea juridică directă pentru acest blocaj grav şi ilegal stă pe umerii conducerii Monitorului Oficial. Dacă situaţia de blocaj va continua, USR va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntaţi cu rigorile legii.

Ordinul lui Liviu Dragnea de a nu publica actul normativ este un abuz în serviciu, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să înceteze să blocheze activitatea instituţiilor statului în fruntea cărora se află. De asemenea, iniţiativa civică Fără Penali în funcţii publice este blocată tot la ordinul său sub pretextul că angajaţii Secretariatul General nu a avut timp să copieze dosarele cu semnături.

Înţelegem astăzi mai bine încercarea de modificare a definiţiei abuzului în serviciu din Codul Penal, care a fost declarată neconstituţională de CCR în urma contestaţiei USR. Liviu Dragnea nu doar că vrea să scape de dosarele penale, dar vrea să-şi subordoneze statul, abuzând de funcţia pe care o deţine, în deplină impunitate.