POLITICĂ

USR: “Este vital pentru viitorul României găsirea unor soluții pentru a-i motiva pe români să revină în țară”

Corupția, lipsa infrastructurii și calitatea slabă a clasei politice sunt printre motivele cele mai des invocate de cei peste 5,6 milioane de români stabiliți în străinătate. Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă din lume, raportat la numărul total al populației, se arată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Odată plecați, românii nu pot fi aduși acasă cu forța de vreun guvern. Însă o guvernare responsabilă creează oportunități și condiții în țară astfel încât cei plecați să-și dorească să se întoarcă.

În 2017, an în care România a înregistrat creștere economică, dar și în care guvernarea PSD-ALDE a accelerat asaltul la adresa Justiției și a făcut presiuni pentru stoparea luptei anticorupție, peste 600 de români au părăsit zilnic țara. În total, în 2017, au plecat din România 219.327 cetățeni, aproximativ întreaga populație a orașului Ploiești!

USR consideră că este vital pentru viitorul României găsirea unor soluții pentru a-i motiva pe români să revină în țară. Iată primii pași pe care USR îi consideră necesari în fața fenomenului cauzat de guvernările incompetente de-a lungul anilor.

USR a lansat în consulare un document cu sinteza propunerilor din capitolul „Diaspora” ce va fi inclus în programul de guvernare.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni