POLITICĂ

USR îl cheamă pe Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici în Parlament

Uniunea Salvaţi România anunţă că îl va chema pe ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici să vină în Parlament, în prima săptămână din noua sesiune parlamentară, pentru a da explicaţii despre efectele nocive pe care le-a produs “OUG-ul lăcomiei”, începând cu pierderea a 3 miliarde de lei pe Bursă.

“În prima săptămână a sesiunii parlamentare, USR va solicita în Biroul permanent ca ministrul Teodorovici să vină în faţa Parlamentului şi să ne explice care a fost raţiunea pentru care a fost adoptată ordonanţa lăcomiei. Economia românească suferă din cauza măsurilor iresponsabile şi fără studiu de impact luate de PSD-ALDE prin această ultimă ordonanţă de urgenţă din 2018”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

De altfel, USR îi cere ministrului Finanţelor să abroge OUG-ul lăcomiei, precum şi OUG-ul cadru pentru constituirea Fondului Suveran. Cele două OUG-uri înseamnă sfârşitul creşterii economice şi începutul unei crize economice fără precedent.

În plus, USR îi cere ministrului Finanţelor să respecte legea şi să comunice date corecte pentru execuţia bugetară din 2018 şi să prezinte urgent propunerea de buget pe 2019, care, conform legii, trebuia prezentată în noiembrie 2018 cel târziu.

“Cerem Guvernului să revină la colaborarea cu partenerii reali ai României, cu UE şi SUA, să folosească fonduri europene şi să înceteze cu aceste fantasme de parteneriate publice-private ruso-chinezeşti prin care interesele reale strategice ca membru al UE sunt semnificativ sabotate”, a conchis preşedintele Dan Barna.