USR inițiază anularea legii recursului compensatoriu

USR inițiazăanularea legii recursului compensatoriu, care a permis eliberarea din închisori a peste 10.000 de infractori periculoși. Aplicarea în continuare a legii reprezintă un pericol major, total inacceptabil pentru societate, motiv pentru care se impune abrogarea de urgență a acestei legi.

Legea, în loc să constituie un remediu al unei probleme, a devenit sursa unei probleme și mai mari, punând în pericol grav siguranța cetățenilor.

Proiectul legii recursului compensatoriu a fost inițiat de Guvernul Grindeanu pentru a rezolva problema supraaglomerării din penitenciare și a fost trimis în Parlament, unde a fost denaturat de parlamentarii PSD-ALDE-UDMR. PSD a propus dublarea numărului de zile acordate pentru detenție în condiții improprii de la 3 la 6, fără niciun studiu de impact referitor la numărul de deținuți care ar fi urmat să fie eliberați în baza acestei legi. Propunerea UDMR, care nu a fost însă adoptată era și mai gravă – în loc de 6 zile, infractorii primeau un ”cadou” 9 zile reduse la fiecare 30 executate.

USR spune că în Parlament, s-au opus şi au încercat să îmblânzească legea cu amendamente, a fost atacată la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar „constituțională”.

„Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ”, spune deputatul USR Stelian Ion.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.