ACTUALITATE

USR îşi alege prezidenţiabilul în Congresul de astăzi

În 13 iulie 2019, este programat cel de-al patrulea Congres al Uniunii Salvaţi România (USR), la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mare, cu începere de la ora 10.30.

Cu acest prilej, cei 500 de delegaţi vor desemna candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale, pe ordinea de zi regăsindu-se şi modificarea Statutului formaţiunii, astfel încât preşedintele USR să fie ales de toţi membrii, prin vot egal, direct, secret şi liber exprimat.

În cursa internă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale s-au înscris Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

Conform unei declaraţii din 1 iulie a.c. a preşedintelui USR, Dan Barna, validarea candidatului la alegerile prezidenţiale în cadrul congresului este parte a unui mecanism intern prevăzut în statutul partidului. Dan Barna a mai precizat că, în paralel, USR are negocieri cu Partidul Libertate, Unitate, Solidaritate (PLUS) condus de Dacian Cioloş, Alianţa USR-PLUS urmând să aibă un candidat unic pentru prezidenţiale.

La 2 februarie 2019, USR a hotărât să participe împreună cu PLUS pe o listă comună la alegerile europarlamentare, sub numele de Alianţa 2020 USR-PLUS.

***
Precedentul Congres al USR a avut loc în 28 octombrie 2017, la Poiana Braşov. În cadrul evenimentului, deputatul Dan Barna a fost ales preşedinte al formaţiunii, după ce a obţinut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.