POLITICĂ

USR legat de violența din Parlament: Atentat la democrație

PSD și PNL profită de violența AUR pentru a secretiza dezbaterile din Parlament și mai ales pe cele din comisiile parlamentare.
Coaliția la putere a decis să interzică transmisiunile live din plen sau comisii, afișarea bannerelor și să limiteze accesul presei în comisii. PSD și PNL își doresc să revină la starea de dinainte de 2016, când românii nu știau ce se întâmplă în Parlamentul României. Vor să readucă acea liniște în care pot să facă hoții, fără teama de a fi văzuți.
O complicitate tăcută cu AUR pentru a reduce la tăcere USR.
În Parlament, încă din 2016, am luptat pentru a arăta toate abuzurile PSD și PNL. În consiliile locale, în primării, am arătat încălcările legii, jignirile și abuzurile vechilor partide. Până la apariția USR, a fost doar politica blatului între vechile partide. Nimeni nu avea voie să îi vadă.
PSD știe bine aceste metode din epoca Dragnea, când tot prin schimbări de regulament făcute de Nicolicea și Iordache au încercat să pună pumnul în gură opoziției.
Violența adusă pe scena politică de George Simion și de AUR este foarte nocivă și otrăvitoare pentru întreaga societate și servește de minune actualei puteri pentru a reduce la tăcere opoziția, care vine cu critici coerente și argumentate, cu soluții, nu cu pumni.
USR a condamnat dintotdeauna violența de orice fel și susține sancțiunile dure pentru manifestările violente, dar nu va vota un regulament care limitează transparența și libertatea de exprimare.
Rămânem cu ochii pe ei!