POLITICĂ

USR nu aplaudă gestul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a adunat semnături pentru campania Fără Penali

USR a reacționat față de gestul primarului din Baia Mare, care a semnat campania Fără Penali în funcții publice. Aceștia critică atitudinea primarului, pe care îl acuză de ipocrizie. Mai mult, reprezentanții USR, menționează că primarul Cherecheș a blocat campania prin neacordarea unor avize pentru amplasarea corturilor. „Toată lumea are dreptul să semneze inițiativa #FaraPenali dar nu vom aplauda gestul ipocrit al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, judecat pentru corupție.

Cherecheș a făcut tot ce i-a stat în putință să oprească strângerea de semnături în oraș. A respins autorizația de amplasare a cortului în oraș. Timp de două luni jumătate, primarul Cherecheș a purtat membrii filialei USR Maramureș, prin mijloace abuziv birocratice, după avize care nici măcar nu erau necesare pentru amplasarea cortului, iar când le-am obținut pe toate a zis că a expirat cererea.
A dat ordin ca voluntarii #FaraPenali să fie ridicați cu duba și amendați pentru că strângeau semnături în stradă.
A trimis jandarmii peste membrii USR Maramureș în timpul conferinței de presă din fața primăriei în care se prezentau abuzurile primarului”, spun reprezentanții USR.

USR precizează că România are nevoie de cu totul alte figuri care să reprezinte instituțiile publice. „România are nevoie de bun-simț, profesionalism și cinste, exact lucrurile care îi lipsesc cel mai mult primarului din Baia Mare”.

Fotografia postată de Uniunea Salvați România - USR.