USR o acuză pe Olguța Vasilescu pentru a lăsat femeile cu venituri din drepturi de autor fără indemnizația de creștere a copilului

”INCOMPETENȚA ministrului Olguța Vasilescu lasă femeile cu venituri din drepturi de autor fără indemnizația de creștere a copilului. Cum e posibil așa ceva”, menționează reprezentanții USR.

Deputatul USR Iulian Bulai a descoperit că o modificare, din martie 2018, a Codului Fiscal a schimbat definiția veniturilor din activități independente din articolul 67, stipulat în OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația de creștere a copilului, iar Ministerul Muncii nu s-a grăbit deloc, în cele cinci luni care au trecut, să modifice corespunzător și ordonanța în cauză.

Pentru actrițele, muzicienele, artistele vizuale, jurnalistele, scriitoarele și traducătoarele sau IT-istele pentru care drepturile de autor sunt principalul sau singurul tip de venit, niciun leu nu va fi luat în calcul la stabilirea indemnizației de creștere a copilului.

Nu e prima dată când modificări la Codul Fiscal afectează modul de aplicare a legii privind indemnizația de creștere a copilului, însă este pentru prima dată când Ministerul Muncii nu ia pe loc măsuri de remediere.

DEMISIA Olguța Vasilescu!

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.