POLITICĂ

USR organizează un concurs deschis de CV-uri pentru ANRE

Uniunea Salvaţi România lansează o invitaţie deschisă tuturor profesioniştilor pentru a-şi trimite candidaturile în vederea alegerii celei mai competente persoane care să fie nominalizată din partea partidului în comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

“Ca de fiecare dată, USR organizează un concurs deschis de CV-uri adresat nu doar membrilor USR, ci oricărui profesionist integru din piaţă. Ne dorim să selectăm cea mai competentă persoană în comitetul de reglementare al ANRE. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în domeniu, să cunoască bine legislaţia română şi europeană şi să aibă un renume profesional bun”, a declarat Dan Barna, preşedinte USR.

Candidaţii trebuie să respecte condiţiile legale pentru aceste funcţii, dar şi criteriile de profesionalism şi integritate ale USR.

Criterii de eligibilitate ANRE:

1. Să fie cetăţean român, cu domiciliul stabil în România;

2. Să aibă o bună reputaţie;

3. Să aibă studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic;

4. Să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale.

Criteriile suplimentare ale USR vizează integritatea morală a candidaţilor: nu vor fi acceptate persoane cu dosare penale sau trimise în judecată pentru fapte penale, persoane care au redactat lucrări, sau au obţinut diplome sau alte titluri ştiinţifice prin plagiat (furt intelectual) sau persoane care au fost implicate în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate sau în cazuri de conflict de interese.

Candidaturile trebuie să conţină CV-urile persoanelor care trimit candidaturi, dar şi un plan de acţiune pentru transparentizarea şi îmbunătăţirea activităţii instituţiei.

Uniunea Salvaţi România are dreptul legal, la fel ca şi celelalte partide politice, de a face nominalizări pentru comitetul de reglementare al ANRE. Decizia asupra desemnării persoanelor se va lua, potrivit legii, în Comisiile parlamentare permanente şi în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Aplicaţiile pot fi trimise până marţi, 2 iunie, ora 12:00, la adresa de e-mail [email protected]