USR: Parlamentul nu este tribunal! Haideți să nu ne jucăm de-a tribunalul.

Vă transmitem discursul susținut de Cristian Ghinea, deputat USR, în plenul Camerei Deputaților:

,,Doamna Plumb, ati spus ca sunteți nevinovată. Poate… Dar nu aici se decide. Nu Parlamentul decide cine este vinovat din punct de vedere juridic în țara asta. Aceasta este problema mare în ziua de astăzi. și, doamna Plumb, faceți un mare deserviciu, pentru că rămâneți cu această pată, rămâneți cu această fantomă în cariera dumneavoastră. Nu veți putea convinge opinia publică de faptul ca partidul nu a făcut scut în fața dumneavoastră astăzi ,aici. Asta este problema, repet, care vă va bântui în continuare cariera.

Domnule Nicolicea, ne-ați vorbit foarte mult ieri în Comisia juridică. A fost ședință foarte lungă. Ne-ați ținut și lecții de geografie. Brațul nu e braț, insula nu e insulă, lacul nu e lac. Am intrat pe fondul acestui caz în niște detalii la care nu m-aș fi gândit vreodată că o să intrăm în Parlamentul Romaniei, ceea ce nu este ok pentru că Parlamentul României nu este tribunal.

Domnul Nicolicea vrea să ne jucăm de-a tribunalul, asta a facut ieri în Comisia juridica, asta vrea să facem astăzi aici în Plen.

Motivarea cazului, spune domnul Nicolicea, rapoartele MCV cer Parlamentului României să motiveze deciziile pe care le ia și asta este. Aici domnul Nicolicea are dreptate. Problema este ca această cerință a rapoartelor MCV a venit pentru ca aveați obișnuința, cei care sunteți mai vechi în Parlament, de a nu motiva aceste voturi, de a nu explica de ce în anumite cazuri apărăm oamenii de Justiție și, în anumite cazuri, nu facem asta. Și a venit această decizie, haideți să avem motivări. Numai că motivarea unei comisii parlamentare și a Plenului nu este același lucru cu motivarea din tribunal.

Motivarea pe care domnul Nicolicea ne-a prezentat-o este o motivare avocățească de tribunal. Parlamentul nu este tribunal în acest caz! Haideți să nu ne jucăm de-a tribunalul. Asta este concluzia!

USR reprezintă aici pe sutele de mii de tineri care au strigat în această iarnă: ,,Noaptea ca hoții!”

De aceea vom vota pentru cererea procurorului DNA”

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.