ACTUALITATE, POLITICĂ

USR-PLUS merg împreună în alegeri

PLUS şi USR au decis să participe pe liste comune în alegerile europarlamentare. Conducerile celor două partide decid la această oră condiţiile alianţei, dar lucrurile par avansate, iar decizia e clară. USR şi PLUS merg împreună.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că Dacian Cioloş va deschide lista pentru europarlamentare.

În Comitetul Politic al USR de sâmbătă au apărut şi primele nemulţumiri ale unor membri legat de candidaturile la europarlamentare alături de PLUS, din cauza faptul că lista comună este deschisă de Dacian Cioloş, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

În acelaşi timp cu reuniunea, de sâmbătă, a Comitetului Politic al USR se desfăşoară şi o şedinţă a PLUS. De asemenea, de la ora 14.00, Dacian Cioloş va ţine un discurs în cadrul evenimentului USR, au adăugat sursele menţionate. Şi liderul USR Dan Barna va susţine un discurs în cadrul evenimentului organizat de PLUS.

Pe de altă parte, este posibil ca decizia finală referitoare la o listă comună USR-PLUS la alegerile europarlamentare să fie amânată pentru săptămâna viitoare din cauza că nu există încă un acord cu privire la ponderea candidaţilor din partea celor două partide.

Şedinţa Comitetului Politic al USR va dura până la ora 18.00, urmând ca la 18.30, preşedintele partidului, Dan Barna, să susţină o conferinţă de presă în care să anunţe deciziile de sâmbătă ale formaţiunii.