POLITICĂ

USR PLUS: Misiunea noastră este de a le oferi bucureştenilor o alianţă anti-PSD

Preşedinţii USR şi PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, au transmis în timpul unei conferinţe de presă, în care au participat Clotilde Armand şi Alexandru Dimitriu, candidaţii Alianţei pentru primăriile sectoarelor 1 şi 5, că schimbarea administraţiei din Bucureşti se poate doar printr-o alianţă ai cărei candidaţi să nu avut legături cu PSD în ultimii 10-15 ani.

“Singura condiţie pe care o punem în crearea unei alianţe la nivel de Bucureşti este să avem candidaţi la primăriile de sector care să nu fie doar anti-PSD, ci candidaţi care să nu fi avut vreo legătură solidă cu PSD în ultimii 10-15 ani. E o chestiune extrem de rezonabilă. Am văzut că domnul Ludovic Orban face apel la înţelepciune. Eu cred că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit 15%. Înţelepciune înseamnă să oferim o alternativă bucureştenilor. Credem că e nevoie cu adevărat de o schimbare, de aceea singura condiţie pe care o punem este ca şi candidaţii propuşi să fie anti-PSD.”, a declarat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti.

Acelaşi principiu l-a reiterat şi deputatul Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti: “Prioritatea noastră este să avem o alianţă anti-PSD în Bucureşti. Sunt optimist că putem avea astfel de candidaţi în toate sectoarele. Este o condiţie de maxim bun simţ pe care o punem pentru crearea unei alianţe. Nu cerem ceva absurd, ceva nerealist, şi nu se poate că alianţa USR PLUS, formaţiunea care a susţinut iniţiativa Fără Penali în funcţii publice, să susţină candidaţi care au mari probleme când vine vorba de corupţie. Noi credem că vom reuşi să le oferim bucureştenilor candidaţi care să nu fi avut legături cu PSD.”

La conferinţa de presă a participat şi Clotilde Armand, candidata Alianţei USR PLUS pentru primăria Sector 1, care a făcut bilanţul dezastruos al administraţiei condusă de Daniel Tudorache.

1. Spitalul Sf. Vasile cel mare. În 2016 primarul PSD a investit 260 milioane lei pe o societate dezvoltată pe acţiuni al cărei scop era realizarea Spitalului de Urgenţă Sf. Vasile cel mare. Ce a făcut compania? A licitat în decembrie 2019 pentru 9 patinoare suma de peste 280 mil. lei fără a avea competenţă. Până la urmă licitaţia a fost anulată. Stadiul spitalului prezentat în iulie 2020 a fost o baghetă de hârtie şi atât.

2. Reabilitarea energetică a lifturilor din Sector. În decembrie 2018 Consiliul Local a bugetat 108 mil. lei pentru reabilitarea a 901 de lifturi şi în iunie 2020 primarul a solicitat alte 142 mil. lei pentru 890 de lifturi. Primul lift reabilitat a devenit funcţional abia la începutul anului 2020. Rezultatul final? În 4 ani s-au reabilitate 11 lifturi.

3. Reabilitarea termică pentru case. Primarul PSD a promis din primul an de mandat cel puţin 30 milioane de euro pentru demararea proiectului. Rezultatul? 0 case reabilitate în 4 ani. Iar milioane de euro au ajuns în panseluţe şi gărduleţe schimbate.

4. PUZ-ul coordonator Sector 1. Un plan elaborat gratuit de o asociaţie condusă de un domn fără diplome ori studii de arhitectură. Alături de asociaţii specializate în urbanism am reuşit să suspendăm avizul de mediu. Acesta ar fi permis să fie defrişate atât pădurea Băneasa cât şi parcul Herăstrău. Acest puz este toxic pentru Sectorul 1.

5. 0 investiţii în infrastructură. Cele mai multe străzi asfaltate se regăsesc în Sectorul 1, cel mai bogat sector din Bucureşti. Sunt 40 de străzi. În iarna anului 2017 am invitat toate televiziunile pentru a arăta situaţia gravă de atunci, nu s-a schimbat nimic până acum. Cred că asfaltarea, canalizarea şi gazul sunt nişte cerinţe minime de care primăria trebuie să aibă grijă.

6. Sectorul fără apă caldă. Ani la rând s-au făcut investiţii mari la CET Griviţa, doar într-un an s-au alocat 100 mil. lei pentru dar cetăţenii din sector n-au avut apă caldă în plină criză provocată de coronavirus.

7. Piaţa Amzei. Au trecut 4 ani şi Piaţa Amzei este tot închisă. Vreau să reamintesc că distrugerea pieţei a fost coordonată de pe vremea lui Andrei Chiliman când Tudorache era viceprimar.

8. Teatrul de vară Bazilescu. În 4 ani primarul PSD a reuşit să monteze o schelă deşi s-a alocat un buget de 10 milioane de euro pentru această reabilitare, actuala stare a teatrului este dovada incompetenţei primarului PSD.

9. Perioada COVID-19. Două luni în care s-au cheltuit mai bine de 100 milioane de lei, urmare a unor recomandări sau memorandumuri care ar fi trebuit folosite pentru combaterea coronavirusului.

“Lista poate continua. Concluzia e clară, în 4 ani s-au cheltuit 6 miliarde de lei doar pe aparatul primarului şi ale instituţiilor care depind de această administraţie. Ajungem la primărie şi ne apucăm de treabă, de declaraţii pompoase s-au ocupat alţii.”, a transmis europarlamentarul Clotilde Armand, candidatul Alianţei USR PLUS pentru Primăria Sector 1.

Alexandru Dimitriu, candidatul Alianţei USR PLUS pentru Primăria Sector 5, a denunţat modul defectuos în care actualul primar PSD foloseşte banii publici în interes propriu.

“La finalul anului trecut, Daniel Florea a desfiinţat ADP-ul, acea structură din cadrul primăriei care se ocupă cu infrastructura şi a făcut o societate comercială căreia i-a dat şi numele său, Infrastructură Daniel Florea, în care a băgat 30 milioane de lei ca să-i toace. L-am dat în judecată şi Tribunalul Bucureşti ne-a dat câştig de cauză iar pe 1 iulie 2020 Tribunalul a anulat cererea de majorare a capitalului social cu 30 mil lei. Astfel am păstrat banii pentru cetăţenii sectorului 5. Justitia şi-a făcut treaba. Culmea este că deşi s-a constatat ilegalitatea, individul a depus vineri (n.r. 3 iulie) încă 2 cereri similare încercând să forţeze înregistrarea ilegalităţii. L-am oprit şi de data asta.”, a transmis Alexandru Dimitriu, candidatul Alianţei USR PLUS pentru Primăria Sector 5.

Alexandru Dimitriu a subliniat că a reuşit să facă peste 20 demersuri în instanţă împotriva primarului PSD, şi a amintit trei dintre ele:

1. Problema pieţei Rahova. Este în reabilitare de 3 ani de zile. Ce a făcut primarul? A încercat să atribuie contractele oamenilor săi ca sa sifoneze banii publici. A promis că de Paşte va fi gata, iar în luna mai a zis că la 1 iunie. La finalul lunii mai am reuşit să obţinem un raport de expertiză care spune că structura acoperişului riscă oricând să se dărâme. Am somat Primăria să nu deschidă Piaţa Rahova iar pe 29 mai am reuşit să trimitem pe şantier Inspectoratul de Construcţii pentru expertiză. Florea voia sa pună siguranţa cetăţenilor în pericol pentru a puncta electoral.

2. În 2019 am cerut Primăriei bugetul de sector. Am dat primăria în judecată şi instanţa l-a obligat să pună datele la dispoziţie după ce acesta refuzase. Culmea e ca Florea a angajat avocaţi din banii de sector pentru a contesta decizia.

3. În septembrie 2019, Daniel Florea a organizat în parcul Ferentari, din bani cetăţenilor sectorului 5, un eveniment de campanie pentru Viorica Dăncilă. A cheltuit 700.000 lei pentru un concert, baloane, steguleţe. Adică fiecare cetăţean din sectorul 5 a plătit pentru petrecerea Vioricăi. Am făcut o plângere penală şi cu siguranţă justiţia îsi va face treaba şi de această dată.