POLITICĂ

USR PLUS: Românii din Diaspora vor putea vota în decembrie timp de două zile, așa cum am cerut încă de la început

Legea care modifică regulile pentru alegerile parlamentare a fost promulgată de președinte, așa că românii din Diaspora vor putea vota în decembrie timp de două zile, așa cum a cerut USR PLUS încă de la început.

Atât în Senat, cât și în Camera Deputaților, am depus amendamente și am argumentat de ce românilor din străinătate trebuie să li se permită votul pe durata a două zile, cum am argumentat și în favoarea creșterii numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora.

Dacă prima modificare a fost acceptată, în cele din urmă, de partidele aparținând vechii clase politice, a doua, din păcate, rămâne încă un deziderat.

Nu vom renunța la acest obiectiv, cum nu renunțăm nici la celelalte propuneri menite să faciliteze votul românilor din țară și din străinătate și implicarea lor în politică, fie că vorbim de votul electronic la distanță și de votul prin corespondență, fie că vorbim de facilitarea candidaturii la parlamentare.

Știm că ei se tem de votul vostru și că vor face orice pentru a vă împiedica să spuneți, la urne, ceea ce credeți despre modul în care ei conduc țara. Știm, însă, și că a venit vremea schimbării.