POLITICĂ

USR: Prin modificările propuse la legea achizițiilor publice, coaliţia PSD-PNL-UDMR vrea „să dea liber la hoţie”

USR consideră că anunţul PSD că nu susţine proiectul de modificare a Legii achiziţiilor publice reprezintă „o încercare de a-i păcăli” pe români, iar prin propunerile formulate în actul normativ Coaliţia PSD-PNL-UDMR vrea „să dea liber la hoţie”.

„După ce 137 de parlamentari ai coaliţiei la putere, din care 78 de la PSD, au semnat proiectul prin care se dă liber la hoţie prin modificarea Legii achiziţiilor publice, conducerea PSD anunţă că nu susţine proiectul. De fapt, anunţul este doar o încercare de a-i păcăli, din nou, pe români”, se arată într-un comunicat al USR transmis, luni, AGERPRES.

USR acuză PSD că „spune una şi alta face”, întrucât, alături de partenerii de coaliţie, „vrea să elimine şi ultimele piedici din calea furtului deşănţat din banul public”.

„Alături de partenerii de la PNL şi UDMR, PSD vrea să elimine şi ultimele piedici din calea furtului deşănţat din banul public: scoate din schemă Curtea de Conturi şi măreşte de până la 10 ori pragul până la care pot fi cumpărate direct, fără proceduri transparente, bunuri şi servicii. Aceasta după ce au umflat bugetul PNDL 3 la 65,5 miliarde de lei, în timp ce românii se luptă cu facturile uriaşe şi cu inflaţia”, adaugă USR.