POLITICĂ

USR: PSD și-a pus omul la ANCOM. PNL complice în alegerea noului președinte

Un întreg scandal a avut loc aseară în Camera Deputaților, unde USR a dat vina pe PNL pentru alegerea lui Vlad Stoica, noul președinte al ANCOM. Stoica este fosul șef de cancelarie al fostului prim ministru, Victor Ponta.
USR: Pe ultima sută de metri înainte de alegerile parlamentare care îl vor decupla total de la butoanele puterii, PSD s-a asigurat, cu tăcerea complice a PNL, că și-a impus omul la șefia ANCOM, instituția care reglementează sectorul comunicațiilor în România și ar trebui să vegheze asupra unei piețe de zeci de miliarde de lei.
Alesul este Vlad Stoica, fost șef al Cancelariei premierului Victor Ponta și martor în dosarul de corupție al ex-baronului PSD de Mehedinți Adrian Duicu.
Dincolo de faptul că s-a dovedit încă o dată că, în politica tradițională, practicată în ultimii 30 de ani, trocul cu funcții este tot la loc de cinste, iar așa-zisele adversități între partidele vechi sunt doar de fațadă, nu trebuie trecută cu vedere procedura total netransparentă, pe repede-înainte, de instalare a alesului PSD în locul incompatibilului Sorin Grindeanu.
PSD nu mai avea acum legitimitatea să forțeze instalarea unui nou șef la ANCOM pentru următorii doi ani și jumătate și ar fi trebuit ca întreaga procedură să fie lăsată pentru următoarea legislatură, când să se desfășoare nu cu depuneri de candidaturi de pe o zi pe alta și nu cu avize de fațadă în comisiile de specialitate. Interesele sunt însă mari și tot mai transparente.