POLITICĂ

USR repară după PSD. Cum va reforma USR taxarea şi ANAF-ul

Uniunea Salvaţi România a lansat, joi, cel de-al doilea policy brief din cadrul campaniei “USR face curat după PSD”, în care prezintă viziunea USR pentru a reforma sistemul de taxare şi ANAF-ul.

“Bugetul bunăstării PSD, aşa cum a fost numit, este construit doar pe nevoile PSD-ALDE. Noi îl numim bugetul minciunii şi al aruncării în criză. Am văzut cum partidele aflate la guvernare aruncă cu bani publici în mod discreţionar, prin bugetul statului, îşi plătesc în avans pomenile electorale cu preţul sacrificării problemelor cu adevărat importante. Ne aruncă ţara în haos, este o nouă dovadă a iresponsabilităţii Guvernului PSD ALDE. Investiţiile din fonduri publice sunt amputate, investiţiile din fonduri europene, puse din pix. PSD-ALDE aruncă cu banii în nomenclatura lor şi în firmele de partid: pensiile speciale cresc la 13 miliarde RON, PNDL, programul de vasalizare a primăriilor, are un buget umflat faţă de anii trecuţi, în timp ce mediul privat este strivit prin taxe uriaşe. USR vine cu soluţii pentru o reformă economică reală.”, transmite preşedintele USR Dan Barna.

USR propune o viziune complet diferită a politicii fiscale, care să urmărească creşterea economică sustenabilă prin urmărirea a trei direcţii mari:

1. Reducerea taxelor pe muncă, pentru a creşte salariile nete fără a impune costuri suplimentare angajatorilor: Ţinta USR este de a scădea cu cel puţin 10 puncte povara fiscală medie (de la 45-50% la 35%), ceea ce va permite creşteri salariale nete de aproximativ 20%.

2. Măsuri fiscale “ţintite” pentru a încuraja investiţiile productive şi repatrierea diasporei: Obiectivul USR este de a reduce cu cel puţin 50% gradul de emigrare şi de a creşte cu 50% rata de investiţii productive în economie

3. Reforma radicală a ANAF: În primul rând, vom debloca planul dezvoltat de Banca Mondială şi vom accelera implementarea acestuia.

USR subliniază că modelul economic promovat de PSD nu funcţionează, s-a dovedit deja. PSD nu mai poate continua să taxeze angajaţii cinstiţi mai mult decât oriunde în Europa şi nu poate continua terorizarea mediului de afaceri pentru a finanţa furtul generalizat, salariile nesimţite ale politrucilor şi pensiile speciale.