POLITICĂ

USR revoltat de o lege pe care chiar ei au susținut-o

Parlamentul a adoptat luni un proiect de lege potrivit căruia incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. După adoptarea proiectului, USR a acuzat că este incriminat „delictul de opinie” pentru că legea pedepsește incitarea la ură sau violență pe criterii de opinie sau apartenență politică. În fapt, legea transpune o Directivă-cadru solicitată de Comisia Europeană, iar amendamentul criticat acum de USR a fost propus în trecut chiar de Ministerul Justiției în mandatul lui Stelian Ion și asumat de colega sa, senatoarea USR PLUS din Comisia Juridică Simona Spătaru.
Cătălin Drulă, președinte USR: Sub acoperirea mediatică a războiului de lângă noi, PSD, PNL și UDMR dau zilnic câte o lovitură democrației din România.
Și începe să le placă. Le place și mai fac. Cu tupeu.
Ba se închide un site critic cu puterea. Ba apare în consultare un sistem de cenzură. Un proiect de lege pentru starea de criză instaurată pe bază de epoleți. Un articol de lege cu dedicație pentru spălare de plagiat. Reînființarea sistemului de represiune a magistraților SIIJ, versiunea 2.0+.
De ieri e pușcăriabil să discriminezi un grup pe motiv de opinie sau de apartenență politică. O pesedeală, la care visau demult. Onoarea partidului care a ridicat hoția la rang de lege trebuie protejată de codul penal.
Visul de aur al atâtor generații de borfași în politică e atins astăzi. Coaliția de 70% e incapabilă să guverneze, inflația bubuie, PNRR șchioapătă, dar la ticăloșii demult ținute la sertar performează.
Doar USR îi deranjează. Le stăm ghimpe. Două ore de venin vărsate peste USR ieri de PSD și PNL și UDMR. Jubilează vicolii și predoii în plenul parlamentului, simt că e momentul lor.
E ok, nu ne deranjează. De la voi venind, e un compliment. Și nu, noi nu vrem să mergeți la pușcărie pentru “discriminare politică”. Ci pentru hoțiile pe care le-ați făcut.
Se strânge lațul.