POLITICĂ

USR s-a opus iniţiativei legislative a UDMR-ului de prelungire a mandatelor aleşilor locali

Senatoarea USR Florina Presadă a fost singurul senator din Comisia de Administraţie Publică a Senatului care a votat, luni, împotriva propunerii legislative depuse de UDMR privind extinderea de la 4 la 5 ani a mandatelor aleşilor locali.

“Argumentul că 4 ani nu sunt suficienţi pentru un ales local ca să facă treabă, mai ales dacă are proiecte europene în derulare, e absurdă, dar nu întâmplătoare. De fapt, vedem că PSD şi “fraţii” săi UDMR şi ALDE fug de alegeri ca să stea la cârma administraţiei publice locale cât de mult se poate. Să ne amintim şi de modificările făcute de PSD şi aliaţii lui la ordonanţa privind stabilirea datei alegerilor locale. De asemenea, la Comisia de Administraţie Publică se mai află o propunere legislativă, de data asta a PSD, cu acelaşi obiect: mandatele aleşilor locali să aibă 5 ani, nu 4 ani. Nu a mai ajuns la Plen, deşi aceasta are raport de respingere, pentru că rămăsese fără obiect o dată cu adoptarea Codului Administrativ. Însă UDMR a sărit în ajutor cu această propunere legislativă, care a şi trecut de Comisia de Administraţie Publică.”, transmite senatoarea USR Florina Presadă.

Propunerea a fost votată de senatorii PSD, UDMR si ALDE, în timp ce PNL s-a abţinut. Propunerea urmează să fie dezbătută şi de Comisia Juridică, după care va fi supusă dezbaterii şi votului în plenul Senatului, care este cameră decizională.