POLITICĂ

USR și-a desemnat candidatul pentru președinția Consiliului Judeţean Cluj

Senatorul USR Mihai Goţiu intră în lupta pentru Consiliul Judeţean Cluj

Senatorul Mihai Goţiu a fost desemnat, la sfârşitul săptămânii trecute, candidat al Alianţei USR PLUS pe lista pentru Consiliul Judeţean Cluj. Senatorul USR a primit votul unei majorităţi covârşitoare (91,2% din voturile exprimate) în cadrul Conferinţei Judeţene a USR Cluj.

Mihai Goţiu şi-a depus această candidatură în semn de respect şi de sprijin pentru colegii lui care l-au susţinut începând cu toamna anului 2016, de când a intrat în politică, dar şi pentru a transmite mesajul că România poate să se schimbe în bine doar atunci când lupta e dusă în echipă.

“Le mulţumesc colegilor care mi-au acordat încrederea să fac parte din echipa Alianţei USR PLUS, care candidează pentru Consiliul Judeţean Cluj. Am început o luptă, împreună, în 2016, pentru schimbarea României şi, tot împreună, o ducem mai departe. Unii sunt pe baricade de la început, alţii s-au adăugat pe parcurs şi suntem tot mai mulţi cei care înţelegem politica drept un serviciu în folosul cetăţenilor şi tot mai mulţi cei care ne susţin. În acest spirit, n-am avut şi nu am reţineri să pun mâna (şi piciorul) la aşa-zisa “muncă de jos” – întâlniri cu oamenii, discuţii şi dezbateri despre cum pot ajunge comunităţile din care facem parte mai prospere şi cum se pot dezvolta acestea în folosul tuturor membrilor lor, nu doar pentru buzunarele şi conturile unor grupuri restrânse de persoane conectate la decizia politică”, a mărturisit senatorul USR, într-o postare pe Facebook.

“Tot ce am realizat în cei trei ani şi jumătate ca senator USR pentru pădurile şi apele României, pentru un aer mai curat şi un viitor sănătos pentru noi şi copiii noştri nu aş fi reuşit fără sprijinul colegilor din USR Cluj. Multe dintre problemele Clujului şi ale localităţilor din judeţ mi-au fost semnalate şi le-am documentat împreună cu colegii, unele dintre acestea au ajuns în Parlament şi le-am găsit soluţionare (prin alocări bugetare suplimentare la Legea Bugetului ori prin controale ale instituţiilor publice sesizate de mine). Altele fac parte din programele (locale şi judeţene) pe care le propunem, acum, cetăţenilor”, a explicat Mihai Goţiu.

Acesta a arătat că fără sprijinul colegilor săi din Filiala Cluj nu ar fi putut duce luptele pentru mediu, la nivel naţional, dar şi că acest sprijin este unul care vine firesc într-un oraş care a devenit un model pentru implicarea civică din România: “Încrederea şi sprijinul colegilor de la Cluj (confirmate şi în cadrul Conferinţei Judeţene a USR Cluj, într-un procent covârşitor – 91,2% de voturi “pentru” candidatura mea) sunt cele care mi-au dat forţa şi energia să lupt pentru cauzele de mediu de peste tot din ţară, pentru că sunt printre primii care au înţeles că acestea ne privesc pe toţi, indiferent unde locuim. Că munţii despuiaţi de păduri, gropile de gunoi ori râurile băgate pe ţeavă ne distrug sănătatea şi provoacă dezastre şi efecte distructive la zeci şi sute de kilometri distanţă. Dar acesta nu e lucru de mirare, atâta vreme cât clujenii au fost printre cei dintâi care s-au alăturat sătenilor din Roşia Montană şi luptei lor împotriva cianurilor în Apuseni. Iar această implicare a clujenilor s-a extins la nivel naţional, având ca efect nu doar stoparea unui proiect toxic pentru munţii, pădurile şi patrimoniul cultural excepţional din Roşia Montană, pentru Apuseni şi pentru toţi cetăţenii acestei ţări, ci şi renaşterea unui spirit civic al cărui forţă poate schimba şi deja schimbă România!”.

Pentru continuarea acestei schimbări, Mihai Goţiu susţine că e nevoie de oameni de nădejde în primăriile şi consiliile locale şi judeţene din toată ţara. “Acesta e doar începutul. Pentru a duce această luptă mai departe avem nevoie de oameni de nădejde în toate primăriile, consiliile locale şi judeţene din ţară. Iar Alianţa USR PLUS propune asemenea oameni de încredere, chitiţi să se pună în slujba cetăţenilor. Chitiţi să facă bine până ne facem bine cu adevărat, la propriu şi la figurat. Am încredere în ei şi îi recomand, la rândul meu. Iar în zilele şi săptămânile următoare (nu prea multe până la vot), o să vă prezint multe dintre lucrurile pe care le putem face, împreună, pentru întregul judeţ Cluj, pentru Transilvania şi pentru România. Ne vedem, ne auzim, ne citim (cum putem în aceste vremuri). Iar pe 27 septembrie, votăm în siguranţă şi în cunoştinţă de cauză. Stradă cu stradă şi uliţă cu uliţă, schimbăm Clujul şi România! #viitorsănătos”, a încheiat senatorul USR mesajul transmis public.

În urma votului din Conferinţa Judeţeană a USR Cluj, Mihai Goţiu va completa lista Alianţei USR PLUS pentru Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. Candidat din partea Alianţei USR PLUS pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj este Cătălin Sălăgean, iar pentru cea de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu.

Cluj-Napoca
10.08.2020