POLITICĂ

USR şi PLUS fuzionează astăzi. Noul partid va fi oficial înregistrat după alegeri

Conducerile celor două partide, USR și PLUS, au decis să realizeze fuziunea și să formeze un singur partid. Noua formațiune se va numi USR, urmând ca anul viitor să fie schimbat cu o altă denumire.

Dan Barna: România are nevoie de reformă. Fuziunea dintre USR și PLUS va da forța politică capabilă să facă acele reforme.

Astăzi două partide care au funcționat separat, dar au participat întotdeauna împreună la alegeri pornesc pe calea fuziunii.

Uniunea de azi nu se înfăptuiește doar pentru a avea un scor mai bun în alegeri. Scorul bun nu este important pentru România, ci pentru partid. Ce e important pentru România este să aibă o clasă politică curată și care să înfăptuiască reforme reale.

Am văzut cu toții câtă putere au clanurile interlope în România. De la politicieni la poliție, aproape tot statul român parcă se mobilizează pentru ei așa cum nu s-a mobilizat niciodată pentru noi. De ce? Pentru că acești interlopi au preluat partidele din vechea clasă politică. Vedeam o înregistrare cu un interlop dintr-un partid mare care se plângea că nimeni nu-l ascultă când zice că stau pe o bombă cu ceas care este… USR-ul. Din păcate pentru el, USR-ul nu este singur, de azi va fi USR-PLUS.

Am tot vorbit de reformele de care are nevoie România. De dreptul de a alege în educație, dreptul de a alege în sănătate, reducerea impozitării pe salariile mici, oprirea găurilor negre bugetare, desființarea pensiilor speciale și a tuturor privilegiilor date selectiv de clasa politică în ultimii 30 de ani. Avem multe de făcut, dar de azi suntem mai uniți și mai determinați ca niciodată.

Diferența între România curată și România interlopilor nu a fost niciodată mai evidentă.

Hai USR-PLUS!