POLITICĂ

USR susţine protestul paşnic “România vrea autostrăzi”

USR susţine protestul paşnic “România vrea autostrăzi” care va avea loc pe 15 martie, ora 15:00, la iniţiativa unui tânăr antreprenor din Suceava. Lipsa infrastructurii înseamnă o condamnare la subdezvoltare şi îi obligă pe români să plece din ţară.

Moldova nu are nici măcar un metru de autostradă şi a fost în permanenţă ignorată de guvernele din ultimii 30 de ani. A fost nevoie de adoptarea unei legi în Parlament anul acesta pentru ca PSD-ALDE să aloce fonduri pentru construirea autostrăzii care poate conecta regiunea Moldovei cu celelalte regiuni ale ţării şi nici această lege nu este respectată.

Din păcate, investiţiile publice din ultimii 30 de ani din România au însemnat, în general, bani pentru partide şi acoliţii partidelor aflate la guvernare. Ultimii doi ani sunt cei mai răi în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi din România din 2000 încoace. Investiţiile au ajuns la un minim istoric în alocarea bugetară din PIB.

Este ruşinos că politicieni care s-au aflat la putere în ultimii 30 de ani şi care ar fi putut să deblocheze investiţiile din domeniul transporturilor, anunţă în mod ipocrit susţinerea protestului din 15 martie.

Din cauza unor politicieni corupţi şi incompetenţi care s-au succedat la guvernare, România a pierdut deja fonduri europene dedicate infrastructurii şi dezvoltării ţării şi riscăm să mai pierdem şi mai mulţi bani gratuiţi de la Uniunea Europeană.

Este de înţeles de ce românii au ajuns la limita răbdării. Autostrăzile nu se pot construi cu incompetenţi şi corupţi, este nevoie de consultanţi cu experienţă şi de fonduri europene. Din 2020 când ajungem la guvernare, începem să reducem decalajele dintre România şi celelalte state europene în privinţa infrastructurii.