POLITICĂ

USR: ,,Teodorovici minte cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului”

Uniunea Salvaţi România reclamă că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici minte cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului.

Guvernul PSD-ALDE nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toţi banii din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocaţi la alte cheltuieli.

În decembrie anul trecut, când se discuta bugetul pe 2018, domnii Eugen Teodorovici, Viorel Ştefan şi Ionuţ Mişa au scăzut fondul de rezervă al Guvernului de la 83 de milioane la doar 3 milioane.

USR a susţinut la momentul respectiv că este absurd ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situaţii de criză, dar cei trei experţi în finanţe ai PSD au ignorat această observaţie.

,,Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte ,,urgenţe”. O minciună! Nu au fost cheltuiţi pe alte urgenţe. Pur şi simplu au fost luaţi din fondul de rezervă încă de când s-a făcut bugetul. Eugen Teodorovici este nu doar mincinos, ci şi iresponsabil!”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Uniunea Salvaţi România solicită Guvernului PSD-ALDE să înceteze cu minciunile şi să-şi asume public responsabilitatea pentru transformarea României într-un abator imens.