USR: Trebuie să îi oprim pe Tudorel şi Viorica să dea OUG privind amnistia şi graţierea

USR lansează un apel către societatea civilă: Trebuie să îi oprim pe Tudorel şi Viorica să dea OUG privind amnistia şi graţierea

Uniunea Salvaţi România face un apel public şi îndeamnă societatea civilă să-i transmită o scrisoare premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Justiţiei Tudorel Toader prin care să le ceară renunţarea la planul PSD-ALDE de a adopta o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

„Se înmulţesc indiciile care ne spun că se munceşte intens pentru a da OUG privind amnistia sau graţierea, Liviu Dragnea face presiuni asupra ministrului justiţiei. Astfel de presiuni au mai fost exercitate asupra lui Tudorel Toader şi pentru revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi a procurorului şef Augustin Lazăr, iar ministrul Justiţiei a răspuns mereu la comenzile politice. Un astfel de semnal, că cei care fură, care săvârşesc infracţiuni pot scăpa nepedepsiţi, va afecta societatea românească pe termen lung”, precizează deputatul USR Silviu Dehelean.

USR subliniază că în anul Centenarului este important să continuăm să luptăm împreună, partide politice alături de societatea civilă, împotriva majorităţii PSD-ALDE al cărei singur scop este şubrezirea justiţiei.

„Cu câteva zile înainte de celebrarea Marii Uniri, observăm că infractorii nu stau deloc. Ei vor să-şi pună planul în aplicare şi să dea amnistia în cel mai scurt timp. Această dorinţă a infractorilor ar arunca România cu zeci de ani în urmă, ne scoate din Europa, încalcă Tratatele pe care România le-a semnat şi încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia pe care ţara noastră şi le-a asumat. Este o situaţie intolerabilă şi împreună cu societatea civilă trebuie să tragem un semnal de alarmă”, transmite deputatul USR Stelian Ion.

USR invită societatea civilă să trimită email-uri premierului Dăncilă la adresa pm@gov.ro şi ministrului justiţiei Tudorel Toader la adresa relatiipublice@just.ro ca să pună presiune pe cei doi demnitari de care depinde adoptarea OUG-ului pentru salvarea infractorilor.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.