DIN TRANSILVANIA

USR – Tu decizi pentru Bistrița

USR Bistrița propune implementarea Bugetului Participativ, prin proiectul „Tu decizi pentru Bistrița!”, înregistrat la data de 8 Martie 2019, la registratura Primăriei Mun. Bistrița. 
Bistrițenii pot participa la gestionarea banilor municipiului prin depunere de proiecte, care vizează Bugetul Local Consolidat al municipiului Bistrița pe anul 2019. Acest lucru este posibil dacă propunerea de implementare a Bugetului Participativ, înaintată de către Filiala Bistrița a  Uniunii Salvați România și Biroul Parlamentar Cristina Iurișniți, va fi acceptată de Consiliul Local și de primarul Ovidiu Teodor Crețu. Prin intermediul proiectului se promovează participarea locuitorilor din Bistrița la gestionarea banilor municipiului, și se urmărește transparentizarea modalității de luare a deciziilor de dezvoltare locală. Bistrițenii pot susține inițiativa USR „Tu decizi pentru Bistrița  !”
Implementarea Bugetului Participativ urmărește identificarea și finanțarea proiectelor de interes local inițiate de către cetățeni, fiind un prim și important pas în procesul de bugetare participativă al municipiului  Bistrița. Cetățenii pot trimite propuneri de proiecte prin intermediul Bugetului Participativ și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei „Tu decizi pentru Bistrița!”, pentru anul 2019, stabilind astfel prioritățile de investiții.