POLITICĂ

USR: Tudorel Toader a îndeplinit misiunea penalilor

USR reclamă că Tudorel Toader şi-a îndeplinit misiunea pe care a primit-o de la Dragnea şi Tăriceanu: a reuşit să schimbe toţi procurorii şefi. În acest fel, Tudorel Toader şi-a salvat din nou postul de ministru al justiţiei înaintea ca PSD şi ALDE să ia decizia de remaniere.

USR consideră că este inacceptabil ca printre motivele de revocare a lui Augustin Lazăr să fie criticarea “inculpaţilor de rang înalt”. Practic, procurorul general al României a fost revocat pentru că l-a criticat pe infractorul Liviu Dragnea. Infractorii din Parlament au voie să atace procurorii, dar procurorul general nu are voie să îşi apere colegii.

USR subliniază ipocrizia lui Tudorel Toader care a invocat printre motivele de revocare a procurorului general şi semnarea unui protocol secret cu SRI. USR aminteşte faptul că şi inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare a semnat un astfel de protocol, prin urmare nici el nu mai are credibilitatea pentru a conduce această instituţie.

În schimb, Tudorel Toader a dat în urmă cu o lună de zile o ordonanţă de urgenţă, fără avizul CSM pentru a prelungi mandatul lui Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, pentru că mandatul său a expirat la începutul lui septembrie.

Revocarea lui Augustin Lazăr este o nouă dovadă că România se transformă în dictatura personală a lui Liviu Dragnea, iar pentru Tudorel Toader asta înseamnă “normalitate”.

USR a depus deja moţiune împotriva ministrului justiţiei Tudorel Toader şi îl va demasca săptămâna viitoare pe apărătorul infractorilor de la tribuna Parlamentului