USR: Tudorel Toader a îndeplinit misiunea penalilor

USR reclamă că Tudorel Toader şi-a îndeplinit misiunea pe care a primit-o de la Dragnea şi Tăriceanu: a reuşit să schimbe toţi procurorii şefi. În acest fel, Tudorel Toader şi-a salvat din nou postul de ministru al justiţiei înaintea ca PSD şi ALDE să ia decizia de remaniere.

USR consideră că este inacceptabil ca printre motivele de revocare a lui Augustin Lazăr să fie criticarea „inculpaţilor de rang înalt”. Practic, procurorul general al României a fost revocat pentru că l-a criticat pe infractorul Liviu Dragnea. Infractorii din Parlament au voie să atace procurorii, dar procurorul general nu are voie să îşi apere colegii.

USR subliniază ipocrizia lui Tudorel Toader care a invocat printre motivele de revocare a procurorului general şi semnarea unui protocol secret cu SRI. USR aminteşte faptul că şi inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare a semnat un astfel de protocol, prin urmare nici el nu mai are credibilitatea pentru a conduce această instituţie.

În schimb, Tudorel Toader a dat în urmă cu o lună de zile o ordonanţă de urgenţă, fără avizul CSM pentru a prelungi mandatul lui Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, pentru că mandatul său a expirat la începutul lui septembrie.

Revocarea lui Augustin Lazăr este o nouă dovadă că România se transformă în dictatura personală a lui Liviu Dragnea, iar pentru Tudorel Toader asta înseamnă „normalitate”.

USR a depus deja moţiune împotriva ministrului justiţiei Tudorel Toader şi îl va demasca săptămâna viitoare pe apărătorul infractorilor de la tribuna Parlamentului

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.