USR: Tudorel Toader vrea un procuror general sub comanda lui Liviu Dragnea

Ministrul justiției Tudorel Toader se folosește de pretextul protocoalelor secrete ca să îl demită pe procurorul general al României și să propună în locul lui un procuror care să răspundă prompt la comenzile politice ale lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, spun reprezentanții USR.

Liderii USR consideră că, după schimbarea procurorului șef DIICOT și demiterea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, Tudorel Toader vrea să încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toți procurorii șefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupție și au deranjat anumiți politicieni și acoliții lor.

„Urgența de a-l demite pe procurorul general a apărut după deschiderea dosarului privind violențele de la mitingul din 10 august. PSD vrea să ascundă adevărul așa cum a făcut cu Revoluția și mineriadele pentru a-și scăpa liderii care au dat ordine.

Liviu Dragnea a încercat să lanseze mai multe fumigene în mass media pentru a distrage atenția de la reprimarea prin violență a mitingului din 10 august, dar strategia nu a funcționat, iar Parchetul General a continuat să primească sute de plângeri de la cetățeni pașnici care au fost gazați și bătuți fără motiv de Jandarmerie.

Ancheta Parchetului General, care a primit peste 700 de plângeri, însoțite de fotografii și clipuri video, va duce cu siguranța la câțiva dintre decidenții din instituții publice care ascultă ordine de la PSD, în loc să își respecte datoria de a asigura siguranța cetățenilor”, se mai arată în comunicatul USR.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.