POLITICĂ

USR vrea demiterea unui primar PSD

Semnăturile adunate de  USR PLUS Agigea pentru organizarea unui referendum de demitere al primarului PSD Maricel Cîrjaliu au fost validate de AEP și de Direcția de Evidență a Persoanelor.
USR: De ce trebuie demis primarul PSD din Agigea? În septembrie, la momentul depunerii semnăturilor, Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună.
A recurs la această măsură din răzbunare, fiind nemulțumit de faptul că un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, a fost votat viceprimar în detrimentul unui consilier PSD.
Primarul PSD Maricel Cîrjaliu, aflat la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea, este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro.
La alegerile locale din 2020, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 34 de ani, care a intrat în politică din dorința de a schimba în bine viața comunității în care trăiește.