POLITICĂ

USR vrea în ALDE

Președintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că USR are discuţii cu reprezentanți europeni ai ALDE, pentru afilierea la in grup politic din UE. Acesta a precizat că sunt tatonări şi cu alte partide europene, precum popularii şi verzii, însă decizia de aderare la unul dintre aceste grupuri va fi luată după alegerile europarlamentare din mai 2019.

„Noi avem discuţii cu ALDE european de luni de zile. Ne întâlnim şi discutăm şi cu celelalte partide, precum popularii şi verzii. Însă, până după europarlamentare nu depunem la nimeni (cererea de aderare – n.r.), pentru că negocierile sunt mai relevante în momentul în care ştii câţi europarlamentari ai”, a declarat, joi, liderul USR, Dan Barna, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele USR a mai spus şi că sunt voci în ALDE European care cer scoaterea din familia europeană a partidului român ALDE, condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

„Acum în ultimele zile nu am mai discutat cu ALDE în mod particular. Sunt nişte invenţii ce-şi imaginează Tăriceanu că vrem noi să îi scoatem din ALDE Europe. Într-adevăr, sunt foarte multe voci în ALDE Europe care vor să îi scoată, pentru că sunt împotriva valorilor lor. Şi la problema cu „familia tradiţională”, pentru ALDE Europe este de neconceput”, a completat Barna.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că situaţia din România urmează să fie discutată în Biroul partidului ALDE care se va reuni pe 7 septembrie la Bruxelles.

,,Urmărim cu multă atenţie situaţia din România. La jumătatea lunii mai 2018, Biroul partidului ALDE a organizat o misiune la Bucureşti şi a avut o serie de întâlniri cu interlocutori.”