POLITICĂ

USR vrea la guvernare : Eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, „Fără Penali” în Constituție

Uniunea Salvați România a prezentat, vineri, angajamentele de reformă a României, baza pe care USR va negocia intrarea la guvernare, în cadrul unei conferințe transmisă online. Printre angajamentele USR se află: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, Fără Penali în funcții publice în Constituție, reducerea birocrației sau stimularea antreprenoriatului.

„USR propune o viziune concretă și coerentă pentru România, post-criza epidemiologică prin propuneri de măsuri de guvernare clare în domeniile identificate ca fiind o prioritate actuală pentru România, cu termene de realizare și cu bugete alocate”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

”Am lansat astăzi, alături de colegii mei, Angajamentele USR la Guvernare, un program de măsuri concrete pentru un real restart al României în perioada post-criză.

Veți găsi acolo idei simple și clare, cu impact real în viața oamenilor, cu responsabilități instituționale clare și, acolo unde este cazul, fundamentate bugetar.

Angajamentele USR la Guvernare reprezintă răspunsul nostru la nevoile actuale ale țări. Avem și oamenii și competențele necesare pentru a le aplica. Alături de ele e și toată buna noastră credință.

Suntem aici ca să schimbăm România. Și, împreună, o vom face”, e mesajul postat de preşedintele USR, Dan Barna.

Partidul condus de Dan Barna cere pentru a intra la guvernare susținerea și implementarea unor proiecte și propuneri printre care taxe zero pentru salariul minim, programul prima lumină, vouchere pentru zilieri, 300 de parlamentari, „Fără penali în funcții publice în Constituție, eliminarea pensiilor speciale, construcția de autostrăzi, digitalizarea administrației publice, DNA-ul pădurilor sau dreptul cetățenilor de a alege în sistemul medical între stat și privat.

„Suntem sătui de vorbărie, de blabla, de autostrăzi pe hârtie și spitale construite doar la televizor dar niciodată în realitate. Și atunci, ne luăm niște angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune, e o garanție într-un contract. A trecut vremea artificiilor, a sosit vremea să punem cărămidă peste cărămidă. Rațional, inteligent și pe termen lung. Casa pe care vrem noi să o construim începe cu aceste angajamente. Împreună, ele constituie planul de la fundație până la acoperiș. Vrem exact România pe care o vrea fiecare român. Cinstită, dreaptă, modernă și demnă. Și care își dorește să revină la muncă pentru a deveni prosperă. Azi apăsăm pe butonul de restart.”, a transmis Dan Barna, președintele USR.