usr cod administrativ udmr
ACTUALITATE, POLITICĂ

USR: Spectacol de ipocrizie la tribună din partea parlamentarilor. Atât PSD, cât și PNL au colaborat cu UDMR

Codul Administrativ paralel al UDMR”, așa cum l-a numit președintele Iohannis, a fost astăzi respins definitiv în Parlament. După un spectacol de ipocrizie la tribună din partea parlamentarilor, cu excepția USR.

După 30 de ani, retorica naționalistă inflamatorie s-a întors în Parlamentul României pentru a turna gaz pe un foc care trebuia stins demult.

Deputatul USR Tudor Benga a intervenit în dezbatere pentru a arăta că proiectul depus de UDMR este aproape identic cu primul proiect de Cod Administrativ depus de PSD în Parlament și că ambele includ prevederi care baronizează România și încalcă Constituția, inclusiv pensii speciale pentru aleșii locali.

Atât PSD, cât și PNL au colaborat cu UDMR de fiecare dată când au avut nevoie în ultimii ani, iar parlamentarii care ar trebui să îi reprezinte pe maghiari au tranzacționat fiecare vot ca la piață.
Tot ceea ce înseamnă atât drepturile minorităților, cât și organizarea teritorială a statului român este stipulat cât se poate de clar în Constituție.

Niciun proiect de lege nu poate încălca legea fundamentală. În plus, există o istorie, iar această țară și Ardealul nu pot fi separate.