Fostul secretar de stat din guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae: „Oamenii buni sunt cei care fac lucruri bune, nu cei care vorbesc despre ele“

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș,  a participat vineri, la Zalău, la lansarea campaniei de strângere de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică“, prin care se urmărește modificarea legilor electorale pentru a ușura accesul figurilor noi în politică. Valeriu Nicolae le-a dat celor prezenți un exemplu personal despre ce înseamnă meritocrație și oameni buni: cei care fac lucruri bune, nu cei care vorbesc despre ele.

„Eu cred că oamenii buni sunt ăia care fac lucruri bune și nu ăia care vorbesc despre lucruri bune. Prefer să fac lucruri, nu să discut despre lucruri. Eu nu cred că trăim în democrație, trăim în demagocrație, trăim înconjurați de demagogi și trebuie să schimbăm asta. Cumva ar trebui să facem încât bunul-simț, expertiza, decența să fie lucrurile ce ne recomandă. Întâi să ne recomande pe noi și apoi pe politicieni“, a spus fostul secretar de stat din guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

Valeriu Nicolae și-a exprimat convingerea că „România merge din ce în ce mai bine, în ciuda clasei politice“ și a subliniat că aportul de noi figuri în politică și administrație, având la bază experiența și meritocrația, nu poate decât să producă efecte pozitive în societate.

„Eu am început să desfășor activități cu copiii din Ferentari, toată lumea mi-a spus că este imposibil, prezența la școală era de 2% , acum este de peste 90%. Mi s-a spus că nu o să vină nimeni să mă ajute, acum avem peste 200 de voluntari care ne ajută. Ferentari este una dintre cele mai periculoase zone din București și în jurul meu sunt oameni cu foarte mult bun-simț, oameni care mă fac să cred că lumea o să fie foarte bine. Mi se pare că suntem prea negativiști. Eu nu vreau să mă plâng, vreau întâi eu să fac lucruri și apoi să le cer și altora să facă. Cred că România merge din ce în ce mai bine, în ciuda clasei politice. Dacă o să avem și o clasă politică cu bun-simț, profesionistă, România o să facă ditamai treaba“, a spus Valeriu Nicolae.

„Marea majoritate a românilor sunt oameni buni și avem dovada asta. Dacă ne oprim cu polarizarea asta că ăia sunt proști, ăia sunt needucați și introducem bunul-simț și meritocrația, o să stăm foarte bine. Nu e greu, eu am reușit să o fac în Ferentari, nu înțeleg de ce nu am reuși să o facem în toată țara. Sunt lucruri care se schimbă, iar România s-a schimbat dramatic, doar că deodată noi nu mai vrem să vedem lucrul ăsta, preferăm să ne plângem încontinuu: ce fraieri suntem, ce proști suntem“, a mai spus Valeriu Nicolae.

Totodată, el a ținut să sublinieze că schimbarea unor mentalități și a societății în general ia timp, nicio reformă neputând fi făcută în termen foarte scurt.

„România s-a dezvoltat în ciuda clasei politice care s-a comportat ca o frână, dar, odată ce scăpăm de frâna aia, o sa meargă mult mai bine. Dar nu e ușor, majoritatea spune că îi schimbăm pe ăștia și vin ceilalți buni. Nu ai cum să schimbi imediat, administrația publică e dezastruoasă, deci trebuie o reformă foarte sănătoasă a administrației publice, dar asta nu se schimbă de azi pe mâine“, a spus Valeriu Nicolae, care a oferit apoi exemplul propriei experiențe în Guvernul Cioloș. „Eu am intrat în Guvern, am fost un idiot, am crezut că imediat se schimbă toate lucrurile. Nu se schimbă așa lucrurile, trebuie să ai foarte mulți oameni capabili care să vină în administrația publică, oameni care vor să facă asta, oameni care au dovedit că sunt buni și pot să facă lucruri. Toate astea sunt convins că le putem face, nu văd de ce nu am putea“, a adăugat Valeriu Nicolae.

Campania „Oameni noi“ își propune adunarea a 100.000 de semnături de la cetățeni pentru a putea modifica legile electorale.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.