EDUCAŢIE/CULTURĂ

Vernisajul expoziției de fotografie ,,Dincolo de dispariție”, mâine la Casa Argintarului

Casa Argintarului găzduiește mâine, 25 februarie 2020, de la ora 15, vernisajul interesantei expoziții de fotografie ,,Dincolo de dispariţie. Din memorialul fraţilor Fischer, realizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în colaborare cu Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

,,Expoziția de fotografie semnată de frații Fischer cuprinde 44 de fotografii realizate pe baza unei colecţii impresionante de plăci fotografice și clișee, descoperită în anul 2009 în podul casei parohiale din Cisnădioara. Emil şi Josef Fischer se numără printre cei mai importanţi fotografi transilvăneni ai secolului trecut, primul dintre ei primind chiar titlul de fotograf al curţii imperiale a lui Franz Joseph în 1904, pentru ca în 1920 să devină fotograf al Curţii Regale Române” arată Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud pe pagina de Facebook.

Totodată, în acdrul acestui eveniment va fi lansat și cel de al XXXIII-lea număr din ,,Revista Bistriţei”, anuarul de specialitate al muzeului.