ECONOMIC

Vești foarte bune pentru drumul expres Craiova-Pitești !

Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești:. Astăzi s-a semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km.
Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat bine și pe Lotul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.
Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, există promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022, conform spuselor ministrului transporturilor, Cătălin Drulă.
Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România.
În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.
Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească și se așteaptă un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.