ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Vezi 10 Târguri de Crăciun de top din Europa. Unul e din România.

Târgurile de Crăciun sunt cele mai populare destinații ale momentului. Majoritatea orașelor din Europa, cu tradiție în organizarea acestor evenimente, sunt pregătite de sărbătoare și își așteaptă turiștii cu multe atracții specifice sărbătorilor de iarnă.

1. Târgul de Crăciun de la Dresda.

Cel mai vechi târg de Crăciun din Germania are loc la Dresda. De peste 600 de ani, germanii din aceste locuri sărbătoresc Crăciunul în jurul unui târg organizat. În a doua duminică din decembrie se ține aici Festivalul Prăjiturii Stollen (prajitură cu fructe), care cântărește 3 tone.

Imagini pentru dresden christmas

2. Grădinile Tivoli din Copenhaga, Danemarca.

Este al doilea cel mai vechi parc de distracție din lume. De Crăciun, peisajul este de poveste, iar lacul devine patinoar pentru doritori.

Imagini pentru tivoli christmas

  1. Grand Place și Piața Sainte-Catherine din Bruxelle, Belgia.

Cu 240 de căsuțe din lemn, multe decorațiuni și bunătăți locale, este în topul preferințelor turiștilor. Negustori din toate țările vin aici să-și vândă marfa.

Imagine similară

  1. Piața Centrală din Nurnberg, Germania.

Peste 2 milioane de turiști din lumea întreagă vizitează Târgul de Crăciun din Centrul Vechi al orașului Nurnberg. Atracția principală o reprezintă deliciile culinare tipice sărbătorilor de iarnă: turta dulce, cârnăciori sau vin fiert.

Imagine similară

La tarabe e posibil să întâlniți negustori români care au un vin fiert pe cinste. Veți găsi multe jucării unicat din lemn.

  1. Piața Mare din Sibiu, Romania.

Orașul din România de la poalele munților este de poveste în preajma Crăciunului. Târgul de Crăciun din Sibiu îi îmbie pe vizitatori cu turtă dulce, kurtos sau cozonac.

Imagini pentru târgul sibiu

  1. Piața Orașului Vechi din Praga, Cehia.

În jurul unui brad de Crăciun imens sunt adunate mai multe căbănuțe colorate, de unde turiștii pot cumpăra celebra păpușă cehă și alte jucării din lemn, lumânări sau bijuterii, dar și celebrul vin făcut din miere de albine, medovina.

Imagine similară

 

  1.  Christkindelsmärik – Strasbourg, Franța.

Unul din veteranii piețelor de Crăciun europene este Christkindelsmärik din Strasbourg, cunoscut și ca (și asta ar putea să-ți sune mai familiar) Marché de l’Enfant Jésus, este unul dintre cele mai vechi din Europa.

Imagine similară

Târgul are o istorie lungă, prima ediție datează din 1570. În cele 300 de cabane de lemn, negustorii își întind produsele de artizanat, decorațiile și bunătățurile de sezon. Vin fiert (vin chaud), biscuiți (bredele) și altele învelite în arome de alune, portocală, scorțișoară sau praline.

8. Târgul de Crăciun din Salzburg.

Imagine similară
Târgul de Crăciun din Salzburg se desfășoară în fiecare an, fără excepție, în atât de pitoreasca piață Residenzplatz. În plan secund se conturează o biserică impozantă ce privește drept în ochi un castel medieval cocoțat în vârf de deal. Cât de romantic poate fi asta… Cele 95 de standuri, împărțite în 6 sectoare diferite, vând cam orice ți-ar trece prin cap, de la flori, la textile, produse artizanale, jucării și ornamente strălucitoare.

9.Târgul din Machester. Albert Square – Manchester, Anglia

Dacă te-ai întrebat vreodată cum arată Crăciunul pe pământurile shakespeariene, mergi la Manchester.

Imagini pentru manchester christmas

Asta face că, ceea ce se petrece în Albert Square în decembrie, nu-i ceva de care vrei să te lipsești. 300 de standuri sunt partajate în categorii precum piața universală, piața franceză, piața germană, piața cu cadouri pentru prieteni și familie și, pentru că nu pare să le fi scăpat nimic, un patinoar în Cathedral Gardens.

10. Centrul istoric al orasului din Riga, Letonia.

Ospețe și cultură – Târgul de Crăciun din Riga se petrece într-unul din locurile luate sub aripa protectoare UNESCO.

Imagini pentru riga christmas

Mai ții minte poveștile lui Hans Christian Anderson? Ei bine, târgul din Riga arată exact ca o pagină de-a lui. Vinul fiert, nelipsit, migdalele prăjite, asemenea, iar turta dulce, la fel de evidentă, precum aerul.
Are loc în inima Centrului Istoric din Riga. Îmbrăcat în luminițe, Târgul pare o pagină ruptă din cărțile pentru copii. Turiștii pot cumpăra decorațiuni, cadouri și  pot încerca deliciile tradiționale.