Vezi cine sunt noii miniștri din Guvernul Tudose

Comitetul Executiv al PSD  a hotărât în urmă cu puțin timp în urmă cine va conduce ministerele Dezvoltării Regionale, Transporturilor  și a Fondurilor Europene.

Vicepremier și ministru MDRAP va fi Paul Stănescu

 Paul Stănescu este unul dintre cei mai influenți apropiați ai lui Liviu Dragnea. La alegerile din 2016 el a renunțat la postul de președinte al CJ Olt pentru a candida pentru Senat.

După ce procurorii DNA au anunțat că au început urmărirea penală împotriva lui Sevil Shhaideh și că vor să facă același lucru, cu avizul Camerei Deputaților, și cu Rovana Plumb, liderul PSD Olt a declarat că le va ruga pe cele două colege să nu-și prezinte demisia.

De asemenea, Paul Stănescu a propus, în primăvară, excluderea din PSD a ex-premierului Victor Ponta, în contextul în care fostul șef al PSD avea păreri tot mai critice la adresa actualei conduceri a partidului. Ulterior, când Ponta s-a raliat lui Sorin Grindeanu, s-a produs excluderea din partid.

Ministrul Transporturilor a fost votat Felix Stroe.

Felix Stroe (62 de ani), este președintele PSD Constanța din 2015, când a ocupat locul lăsat vacant de Radu Mazăre. Stroe este, din aprilie 2003 încoace, și directorul general al Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța. Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa.

Ministerul Fondurilor Europene va fi Marius Nica

În presă s-a vechiculat faptul că Nica este unul dintre oamenii de încredere ai Rovanei Plumb și se pare că prin acesta își Plumb își va exercita în continuare influența asupa Ministerului. Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale.

În perioada februarie 2008 – mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 – mai 2012), a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L.

Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

Mariu Nica a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.