ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Vezi în ce perioadă efectuează controale DSVSA Bistrița-Năsăud

În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul de produse alimentare, inspectorii D.S.V.S.A. Bistrița Năsăud, efectuează controale pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și de siguranța alimentelor în:

— abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum și în unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de pariserie/cofetărie, pensiuni turistice, unități de tip supermarket/hipermarket, magazine alimentare);

— piețele agroalimentare și târgurile de animale vii din județ.

— piețele agroalimentare și târgurile de animale vii din județ.

Controalele se efectuează, în perioada 04.12.2017—07.01.2018, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi.

În perioada 04.12.2017-10.12.2017 s-au efectuat 72 controale și s-au aplicat 8 amenzi în valoare de 8.800 lei.

D.S.V.S.A. recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.

Cumpărați carne de porc, produse sau preparate obținute din aceasta, numai din locuri sau spații autorizate și supravegheate sanitar veterinar, care, prin programul de control implementat de către inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, garantează că acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurată asistența sanitară veterinară permanentă.

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. BOGOLIN IOAN