OPINII

Viața femeilor contează !

Autor: Alin Seserman
Niciodată n-am înțeles cum rețele întregi de prostituție funcționează ani de zile fără a fi prinse. La noi sau în UE.Chiar dacă poliția ar fi compusă din şeful de post şi contabilul, tot ar trebui să-i prindă în două luni.

E unul din lucrurile pe care, ca Guvern, nu le-aş tolera din nicio formă.

Guvernele și UE trebuie să facă ceva concret pentru anihilarea acestor reţele de trafic de persoane, în special în privinţa femeilor şi copiilor. Se vorbeşte la superlativ astăzi de civilizaţia europeană însă în ultimele decenii s-a alunecat spre o pantă complet greşită. Sunt extrem de multe zone pline de infractori periculoşi, iar reţelele de prostituţie şi sclavie modernă se dezvoltă de la un an la altul. Autorităţile fac foarte, foarte puţin.

E inadmisibil să nu-i prinzi pe escrocii care duc fete, femei pentru a se prostitua. Toată această industrie e la vedere, nu e un ac în carul cu fân. Doar cine nu vrea nu prinde o reţea de trafic de persoane.

Avem obligaţia de a asigura dreptul femeilor la demnitate umană.

E nevoie de o ofensivă mediatică şi de acţiune a ministerelor de interne europene fără precedent pentru a anihila aceste reţele, care în timp parazitează instituţii publice şi economia unor comunităţi şi chiar a unor regiuni. Miliarde de euro învârt aceşti neoameni, aceşti imorali care ne sfidează pe toţi.

România e mereu în top în privinţa persoanelor traficate. Nu se mai poate aşa. E fără precedent ce se întâmplă cu femeile de la noi, care sunt duse în alte ţări, amăgite de traficanţi şi vândute pentru a fi exploatate.

Este inuman să tolerăm aşa ceva.

Suntem vinovaţi şi noi până la urmă dacă nu facem nimic.